Categories
Berichten @NL

Hoorzitting in KSB-rechtszaak is uitgesteld

Van onze kerkredactie

PIETERMARITZBURG – Het hooggerechtshof van het Zuid-Afrikaanse KwaZulu-Natal heeft de hoorzitting in de rechtszaak die Kwa Sizabantu Zending (KSB) heeft aangespannen uitgesteld tot 30 mei. Dat heeft het hof in Pietermaritzburg meegedeeld.

De KSB-leiding daagde vijf voormalige medewerkers, onder wie familieleden van de oprichter van het zendingswerk Erlo Stegen, voor de rechtbank in Natal omdat ze zich zouden hebben schuldig gemaakt aan het verspreiden van kwade geruchten over KSB.

Tijdens de zitting van woensdag besloot het hof de hoorzitting in de KSB-zaak uit te stellen. Daarmee krijgt de KSB-leiding de gelegenheid te reageren op de verklaring die de gedaagde partij dinsdag aan het hof heeft overhandigd. De verklaring volgde op een bezoek aan de KSB-zendingspost.

Opnieuw benadrukte de gedaagde partij op grond van 1 Korinthe 6 dat christenen hun geschillen niet voor de wereldlijke rechter moeten brengen. Dat ging gepaard met het concrete voorsteld om het geschil voor te leggen aan een professionele, christelijke arbiter, die zich daadwerkelijk bereid had verklaard te bemiddelen. De KSB-vertegenwoordigers gingen niet op dit aanbod in.

© Reformatorisch Dagblad, alle rechten voorbehouden