Categories
Berichten @NL

Medeopsteller van “Dringende oproep” schrijft open brief

Van onze kerkredactie

KRANSKOP – Kjell Olsen, woordvoerder van de Kwa Sizabantu Zending (KSB), is per open brief opgeroepen “niet te lang te wachten” om de problemen rond het zendingswerk Erlo Stegen open een eerlijk aan de orde te stellen.

De brief komt uit de pen van Somerset Morkel, medeopsteller van de “Dringende oproep”, waarmee het comité verontrusten in februari de “onbijbelse en controversiële aspecten” van KSB in de openbaarheid bracht.

Omdat Morkel, ondanks “diverse herinneringen”, geen reactie kreeg op een persoonlijke brief aan Olsen, heeft hij een open brief opgesteld. Daarin spreekt hij de zorg uit dat de leiding van KSB zich op een hellend vlak begeeft, “in de richting van het punt waarop geen terugkeer meer mogelijk is.”

Morkel zegt begrip te hebben voor de “bijna onmogelijke positie” waarin Olsen verkeert, “maar God vraagt van ons dat we getuigen zijn van Zijn waarheid.”

Als de KSB-leiding haar fouten niet wil belijden, als ze gevangen blijft in de “vicieuze cirkel” waarin ze nu verkeert, dan zou Olsen er goed aan doen de zendingspost in KwaZulu-Natal “zo snel mogelijk” te verlaten. “We staan klaar om u op te vangen en u heen te helpen door deonvermijdelijke pijn die dat teweegbrengt.”

© Reformatorisch Dagblad, alle rechten voorbehouden