Categories
Berichten @NL

Verontruste ex-KSB’ers openen website

Van onze kerkredactie
APELDOORN – Na enkele maanden van voorbereiding heeft een groep voormalige aanhangers van de Kwa Sizabantu Zending (KSB) een website geopend waarop ze „moeilijke en dikwijls zeer pijnlijke persoonlijke ervaringen, inzichten en waarnemingen” omtrent het zendingswerk van Erlo Stegen heeft geplaatst.

De website ksb-alert.com biedt Nederlands-, Engels- en Duitstalige rapporten, getuigeverhalen en persartikelen die „een blik werpen achter de schermen van Kwa Sizabantu.”

De samenstellers van de site presenteren zich als „voormalige leiders, medewerkers en aanhangers van de Zuid-Afrikaanse zendingspost en de Europese afdelingen, die een verdere samenwerking met de zending niet meer met hun geweten voor God en mensen overeen konden brengen.”

De site heeft de bedoeling „ieder de mogelijkheid te geven zich een mening te vormen over Kwa Sizabantu.” De samenstellers zijn zich bewust dat voor degenen die de zendingspost in KwaZulu-Natal hebben bezocht of „alleen oppervlakkig” contact hebben gehad met de zending, de informatie op de website „soms zou kunnen voorkomen als griezelverhalen waar alleen verbitterde tegenstanders van zouden durven dromen. Maar bedenk dat een ieder die besloot op deze manier naar buiten te treden eens bevriend is geweest met de familie Stegen en Kwa Sizabantu. Het was met groot enthousiasme dat we ons eens toewijdden aan de waarheid van het Evangelie zoals we het begrepen uit de prediking van Erlo Stegen. In vele gevallen was het slechts na jaren dat we ontdekten hoe zeer we waren misleid door Erlo Stegen, zijn medewerkers en Kwa Sizabantu.”